Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΛΕΝΤΑ


Οι δέκα κορυφαίοι νεαροί ποδοσφαιριστές την φετινή σεζόν στην Super League, που έχουν ξεχωρίσει για τα κατορθώματα τους εντός των αγωνιστικών χώρων

Νο10: Δημήτρης Γιάντσης ετών 21, Ηρακλής Ο νεαρός επιθετικός του Γηραιού είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας φέτος, αφού μετρά δεκαεννέα εμφανίσεις μέχρι στιγμής έχοντας πετύχει ένα γκολ εναντίον του Θρασύβουλου. Από την νέα σεζόν ο Ηρακλής θα "χτίσει" την ομάδα πάνω στους νεαρούς παίκτες του συλλόγου, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα.
Νο9: Δημήτρης Σουάνης ετών 23, Σκόντα Ξάνθη Πιτσιρικάς δεν είναι, όμως φέτος κατάφερε να κερδίσει μια θέση στις πρώτες επιλογές των ανθρώπων της Ξάνθης. Έχει αγωνιστεί σε εικοσιένα ματς πρωταθλήματος, ενώ έχει πετύχει τρία τέρματα, ένα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και δυο εναντίον του ΟΦΗ.
Νο8: Γιώργος Γεωργιάδης ετών 21, Πανσερραϊκός Μπορεί τα "λιοντάρια" να μην κατάφεραν τελικά να μείνουν στην Super League, οι πιθανότητες παραμονής είναι ελάχιστες, όμως αρκετοί από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας διακρήθηκαν. Ένας από αυτούς είναι και ο Γεωργιάδης. Μετρά δεκαεπτά εμφανίσεις με την φανέλα του Πανσερραϊκού, ενώ έχει πετύχει τρία τέρματα. Δυο γκολ με τον Εργοτέλη και ένα με τον Άρη. Ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν στην λίστα τους για τα καλοκαιρινά "ψώνια", αφού διαθέτει πλούσια τεχνική κατάρτιση και αίσθηση του γκολ.
Νο7: Στέφανος Αθανασιάδης ετών 20, ΠΑΟΚ Το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος είθισται να παίζει με έναν επιθετικό, συνήθως αυτός είναι ο Μουσλίμοβιτς, είχε ως αποτέλεσμα να παίξει σε εννέα ματς, πετυχαίνοντας όμως δυο γκολ, ένα με τον Εργοτέλη και ένα με τον Θρασύβουλο. Ξεχωρίζει για την εξαιρετική του τεχνική και φυστικά για την ταχύτητα.
Νο6: Σωτήρης Νίνης ετών 19, Παναθηναϊκός Ο Νίνης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση. Μας έχει δείξει το ταλέντο του πριν από περίπου δυο χρόνια. Έχει παίξει σε δεκαοκτώ αγώνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στην Ευρώπη. Φέτος παρόλα αυτά δεν διανύει και την καλύτερη σεζόν, όμως αυτό δεν μπορεί να κρύψει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει.
Νο5: Κυριάκος Παπαδόπουλος ετών 17, Ολυμπιακός Ο πιτσιρικάς των "ερυθρολεύκων" ξεχωρίζει για τα σωματικά του προσόντα από πολύ μικρή ηλικία. Έχει απίστευτο τσαμπουκά, κάτι που το έδειξε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό όπου αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ματς. Το μέλλον του ανήκει αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.
Νο4: Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ετών 21, Παναθηναϊκός Φέτος είναι η "κολόνα" στην μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού". Τρέχει αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα κάνουν την διαφορά στο κέντρο της ομάδας. Μετρά εικοσιτέσσερις εμφανίσεις και ήδη έχει προσελκύσει επάνω του τα βλέμματα πολλών Ευρωπαϊκών συλλόγων.
Νο3: Γιάννης Παπαδόπουλος ετών 20, Ολυμπιακός Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να μην τον εμπιστεύεται πολύ φέτος, μετρά επτά εμφανίσεις μόνο, όμως σε όσα ματς έχει αγωνιστεί έχει δείξει τα στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του. Δυνατός παίκτης με πολύ καλή τεχνική και "φαρμακερό" σουτ.
Νο2: Παναγιώτης Ταχτσίδης ετών 19, ΑΕΚ Με την έλευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι της ΑΕΚ ο νεαρός μέσος έχει πάρει πολλές ευκαιρίες, τις οποίες άρπαξε από τα μαλλιά. Στα επτά ματς που έχει αγωνιστεί έχει δείξει σπουδαία πράγματα. Είναι γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, ενώ "βλέπει" γήπεδο βγάζοντας πολλές μπαλιές στους επιθετικούς της ΑΕΚ.
Νο1: Βασίλης Κουτσιανικούλης ετών 21, Εργοτέλης Η καλή προσπάθεια λένε ότι ανταμείβεται. Αυτό συνέβηκε και στην περίπτωση του "super κούτσια", καθώς ο ιδιοκτήτης των "Κρητικών" Απόστολος Παπουτσάκης τον κάλεσε πρόσφατα, ανακοινώνοντας του αύξηση των αποδοχών του. Φέτος είναι η χρονιά του. Έχει παίξει σε εικοσιπέντε παιχνίδια πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Το χαι λαιτ της σεζόν γι' αυτόν είναι τα δυο τέρματα που πέτυχε στο Ο.Α.Κ.Α. εναντίον του Παναθηναϊκόυ, που χάρισαν την μεγάλη νίκη στην ομάδα του με 3-2. Ήδη γίνεται "σφαγή" γι' αυτόν, με τους μεγάλους του πρωταθλήματος να τον έχουν ως νούμερο ένα στόχο για το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: