Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο Καντάφι απειλεί την Ευρώπη με τρομοκρατικές επιθέσεις


Χθες ο Καντάφι παρουσίασε ένα αμετανόητο και προκλητικό πρόσωπο, απειλώντας να προχωρήσει σε επιθέσεις «εναντίον των σπιτιών, των γραφείων, και των οικογενειών» στην Ευρώπη, αν το ΝΑΤΟ δεν διακόψει πάραυτα τις επιθέσεις του στη Λιβύη.
Ο Λίβυος ηγέτης, που καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο, προειδοποίησε την Ευρώπη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Τρίπολης. Το μήνυμά του ακούστηκε από χιλιάδες οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.
Το σημείο στο οποίο βρίσκονταν ο ίδιος παρέμεινε μυστικό για λόγους ασφάλειάς του.
Όπως είπε ο Καντάφι, οι Λίβυοι θα εκδικηθούν. «Ο λαός μας θα μεταφέρει μια μέρα τη μάχη… στην Ευρώπη.
Θα στοχοποιηθούν τα σπίτια, τα γραφεία, και οι οικογένειές σας.
Όλοι αυτοί θα αποτελέσουν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, όπως εσείς στοχοποιήσατε τα δικά μας σπίτια», είπε. «Θα σας συμπεριφερθούμε με τον ίδιο τρόπο» δήλωσε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.
«Αν το θελήσουμε, θα σας έρθουμε σαν ακρίδες, σαν μέλισσες. Σας συμβουλεύουμε να υποχωρήσετε, πριν γνωρίσετε την πανωλεθρία».
Το σημερινό συλλαλητήριο (υπέρ του καθεστώτος) ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων εβδομάδων. Και πραγματοποιήθηκε τέσσερις μόλις μέρες μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από πλευράς του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον Καντάφι, τον γιο του Seif al-Islam, και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Abdullah al-Sanoussi, με τη κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Στην ομιλία του, ο Καντάφι δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά των επαναστατών, κατηγορώντας τους ως προδότες, και ως υπεύθυνους για τα προβλήματα της Λιβύης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όσοι Λίβυοι έφυγαν στη Τυνησία, κατέληξαν υπηρέτριες των Τυνήσιων».
«Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι προδότες…», είπε.
Τέλος, ζήτησε από τους οπαδούς του να ανέβουν στα βουνά της δυτικής Λιβύης, και να μαζέψουν τα όπλα που η Γαλλία απέστειλε στους επαναστάτες πριν από μερικές ημέρες.
S.A.-Huffington Post
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: