Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

To «Διαμάντι» της Εθνικής


Σαν σήμερα, 5 Σεπτέμβρη, πριν από ακριβώς 9 χρόνια ένα νεαρό παιδί από την Καστοριά το όποιο αγωνιζόταν τότε στην ομάδα του Ηρακλή, φορούσε για πρώτη φορά την γαλανόλευκη φανέλα με το εθνόσημο. Το όνομα του είναι Δημήτρης Διαμαντίδης και μπορεί τότε να μην ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, φρόντισε με το ταλέντο και την δουλειά του να κάνει όλο τον κόσμο να «παραμιλάει».

Από τις 5 Σεπτέμβρη του 2001 και μέχρι σήμερα αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής, ακόμα και το 2009 όπου ήταν η μόνη χρονιά που δεν ακολούθησε την ομάδα στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το ντεμπούτο του το έκανε σε φιλικό αγώνα κόντρα στον Λίβανο στον οποίο πέτυχε και τους πρώτους του πόντους με την γαλανόλευκη φανέλα (6π.). Από εκεί και πέρα όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Μέχρι σήμερα μετράει 125 αγώνες με την Εθνική ομάδα και έχει τραβήξει τα βλέμματα Ελλήνων και ξένων παραγόντων του μπάσκετ. Έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους αμυντικούς αλλά και παιδί χαμηλών τόνων. Πολλές φορές έχει αποτελέσει το «κλειδί» για την επίτευξη πολλών επιτυχιών της Εθνικής όπως τότε με το «θρυλικό» τρίποντο στην λήξη του ημιτελικού του 2005 με την Γαλλία… που έδωσε την νίκη στην Ελλάδα (αυτό και αν έχει μείνει στην μνήμη όλων, με την χαρακτηριστική ατάκα του Βασίλη Σκουντή, να φωνάζει «Βάλτο αγόρι μου»!!!).

Ένα χρόνο αργότερα, το «διαμάντι» της Εθνικής σημειώνει ρεκόρ πόντων (20π.) στο Μουντομπάσκετ του 2006 κόντρα στην Αυστραλία, ενώ στην ίδια διοργάνωση τα τρίποντα κόντρα στους Αμερικανούς έχουν μείνει αξέχαστα σε όλους. Το 2007 στο Πανευρωπαϊκό κόντρα στην Κροατία σπάει για δεύτερη φορά το ρεκόρ του πετυχαίνοντας 23 πόντους...

Από το 2004 όπου «μετακόμισε» στις τάξεις του Παναθηναϊκού οι αγωνιστικές απαιτήσεις αυξήθηκαν. Περισσότεροι αγώνες, περισσότερες απαιτήσεις, μεγαλύτερη καταπόνηση… Το 2009 η κούραση αλλά και οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί από την υπερπροσπάθεια τον κράτησαν μακριά από τους αγώνες της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας. Αυτό ήταν και το πρώτο καμπανάκι. Μία μέρα λοιπόν, πριν το «κλείσιμο» 9 χρόνων με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αποφάσισε να ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρηση του.

Αυτό δεν έχει να κάνει όμως με τον αποκλεισμό της ομάδας από την φάση των «8» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος καθώς η απόφαση τριγύριζε καιρό στο μυαλό του… Μάλιστα λίγο πριν την ανακοίνωσή της, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος κόντρα στην Ισπανία.

Σίγουρα είναι ένας μπασκετμπολίστας που θα λείψει πολύ από το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας, χωρίς βέβαια να υποτιμάμε όλους τους υπόλοιπους, αλλά κάποιοι παίκτες, κακά τα ψέματα είναι αναντικατάστατοι…



ΠΗΓΗ:www.theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: