Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ....

Επαληθεύτηκαν τα περί ρήγματος στον δήμο Οινιαδών που έγραφε η ΑΙΧΜΗ σε παλαιότερο άρθρο της και ο δήμαρχος Αντ. Αλετράς την... διέψευδε! Συγκεκριμένα καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2010 στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε προχτές μετά από αναβολή λόγω μη απαρτίας.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσίαζαν από εκείνη τη συνεδρίαση ήταν οι ίδιοι που στην προχθεσινή συνεδρίαση καταψήφισαν τον προϋπολογισμό ή δήλωσαν παρόντες. Η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα, ενώ τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και πιο συγκεκριμένα οι κύριοι Γούργαρης, Κούσουλας, Ευθυμίου και Λαγός, δήλωσαν παρόντες. Ένας, ο κ. Παππάς από την Μάστρου ψήφισε όχι. Στο μεταξύ όμως ο προϋπολογισμός είχε ψηφιστεί από την δημαρχιακή επιτροπή, της οποίας είναι μέλος και ένας εκ των συμβούλων που δήλωσαν παρών.

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Αντώνης Αλετράς τονίζει ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, τουλάχιστον από τη συμπολίτευση, για μια τέτοια ενέργεια, αφού τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, δηλαδή οι λειτουργικές δαπάνες είναι πάγιες και δεν μπορούν να αλλάξουν, όπως επίσης και τα έσοδα τη στιγμή μάλιστα που στα ανταποδοτικά του δήμου δεν έχουν μπει αυξήσεις για να μπορεί κάποιος να προβάλει ως δικαιολογία την κοινωνική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος. Εκτός όμως του γεγονότος ότι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν οι λειτουργικές δαπάνες και τα έσοδα, κατά το δήμαρχο είναι οξύμωρο και το γεγονός ότι ενώ το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση, ο προϋπολογισμός καταψηφίζεται!

Φαίνεται ότι όσο πλησιάζει η ώρα του «Καλλικράτη», όλο και περισσότερο θα εκδηλώνονται πιθανές φιλοδοξίες κάποιων ή ακόμα και τα απωθημένα τους σχετικά με την τακτική που ακολουθούν πολλές δημοτικές αρχές, και που ως τώρα δεν μπορούσαν να εξωτερικεύσουν, σε ότι αφορά συμβούλους της πλειοψηφίας. Πάντως ο δήμαρχος Οινιάδων πιθανολογεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος που οι δημοτικοί του σύμβουλοι δεν ενέκριναν τον προϋπολογισμό, και υπονοεί ότι η ενέργειά τους αυτή οφείλεται στο ότι αντικαταστάθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν μέχρι πρότινος!

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αυτή θα επαναληφθεί την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να εγκριθεί ο προϋπολογισμός πράγμα που προβλέπεται από τον κώδικα, ενώ αν αυτό δεν συμβεί και πάλι οι λειτουργικές δαπάνες του δήμου θα εγκριθούν από τον περιφερειάρχη.
Πηγή:Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: