Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Apo το συνέδριο της ΤΕΔΚ στο Βλοχό περιμένουμε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν τον "Καλλικράτη" οι αιρετοί μας άρχοντες... Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαια πολύ σημαντική η κουβέντα για το θεσμικό πλαίσιο, τις αρμοδιότητες, τα οικονομικά... αλλά το θέμα -έως τώρα ταμπού- είναι το χωροταξικό. Στις τάξεις της ΤΕΔΚ οι περισσότεροι θα ήθελαν να συζητηθεί από τώρα το χωροταξικό, ωστόσο φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση του διαλόγου δεν προβλέπεται κουβέντα για το χωροταξικό. Οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες αφήνουν αιχμές για το πως προχωρά η διαβούλευση στην τοπική ΤΕΔΚ ώστοσο γνωρίζουν με τον ένα ή το άλλο τρόπο ότι μπορεί ο νέος χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας να μην ταυτίζεται με την πρόταση του ΙΤΑ ώστοσο ξέρουν πως ο νέος χάρτης, βασισμένος στην πρόταση του ΙΤΑ και με δύο τρείς αλλαγές  θα επιβληθεί από τα κεντρικά των Αθηνών. Στη διαμόρφωση του νέου χάρτη -ας μην κρυβόμαστε- καταλυτικό ρόλο θα παίξουν τα εκλογομαγειρεία του παλαιού ΠΑΣΟΚ.... και εκεί κάποιοι Αιτωλοακαρνάνες έχουν πολύ καλή πρόσβαση!
Ας δούμε τώρα όσον αφορά το χωροταξικό τι θέλουν οι τοπικές κοινωνίες αλλά και ταυτόχρονα τι θέλει ο κάθε αιρετός άρχοντας ξεχωριστά. Οι Θεστιείς λυσσαλέα αρνούνται να συνενωθούν με το Αγρίνιο και επιδιώκουν συνένωση με την Παραβόλα και το δήμο Παναιτωλικού. Δεν τα βρίσκουν με την Παραβόλα όμως στο θέμα της έδρας, αλλά και στις αιχμές που αφήνουν οι Παραβολιώτες καθώς δεν θεωρούν τους Θεστιείς και τους καλύτερους συνεταίρους, τη ώρα που στο δήμο Παναιτωλικού δεν τους χαλάει η συνένωση με το Αγρίνιο. Ο Στράτος δεν θέλει να έρθει στο Αγρίνιο αλλά δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, καθώς τα όνειρα για συνένωση με Φυτείες και "να κλέψουμε το Μπαμπαλιό από τον Ίναχο", είναι όνειρα θερινής νυχτός....Η Φυτείες που δεν θέλουν να πάνε στη Αμφιλοχία αλλά να κάνουν το δήμο "κεντρικού Ξηρομέρου", σχέδιο που δεν το θέλει η Κατούνα. Η Βόνιτσα και Πάλαιρος θέλουν να συνενωθούν αλλά θέλουν μαζί τους και την Αλυζία, την οποία διεκδικεί και ο Αστακός που θέλει να κάνει τον ενιαίο δήμο Ξηρομέρου... Το Αιτωλικό και οι Οινοιάδες δεν θέλουν να πάνε στο Μεσολόγγι. Το ίδιο και το Αγγελόκαστρο που θέλει να έρθει στο Αγρίνιο. Το ίδιο και ο Αράκυνθος που θέλει να ενωθεί με τη Μακρυνεία, η οποία
δεν θέλει να ενωθεί με το Θέρμο αλλά με τον Αράκυνθο. Εν ολίγοις κανείς δεν γουστάρει το Μεσολόγγι.... Η Αποδοτία δεν θέλει να ενωθεί με τη Ναύπακτο αλλά με το Πλάτανο και τη Πυλλήνη, οι οποίοι δεν θέλουν έδρα τους την Αποδοτία αλλά τη Ναύπακτο. Να μην ξεχάσω και το Μενίδι που θέλει να αλλάξει νομαρχία και περιφέρεια και να πάει στην Άρτα. Όλο αυτό το γρίφο πρέπει να λύσουν στη ΤΕΔΚ αλλά και στο υπουργείο... Μην περιμένετε λοιπόν να λυθεί αύριο αυτός ο γρίφος.         
ΠΗΓΗ: Αγρίνιο-Culture

Δεν υπάρχουν σχόλια: