Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΙΧΜΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ''ΡΗΓΜΑ'' ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ



Με... αιχμές απαντά ο δήμαρχος Οινιαδών σε σχόλιο της ΑΙΧΜΗΣ σχετικά με τις αντιθέσεις και τις αντιδράσεις που σημειώνονται στους κόλπους του συνδυασμού του.


Η απάντηση του δημάρχου είναι η εξής:Κύριε διευθυντά,Με αφορμή το δημοσίευμα στις 28/8/2009, της εφημερίδας σας που δημοσιεύτηκε στη στήλη «Παρασκήνια» και με τον ατυχή τίτλο «Ρήγμα στην παράταξη Αλετρά» θα ήθελα να καταθέσω στο συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου τις εξής παρατηρήσεις, προς αποκατάσταση των άτοπων υποθέσεων που προκύπτουν από μια καθαρά επιφανειακή εξήγηση των γεγονότων που συμβαίνουν στη διαπραγμάτευση θεμάτων που αφορούν την καλύτερη και ορθότερη διαχείριση των υποθέσεων του δήμου. Αρχικά θεωρώ αβάσιμο τον χαρακτηρισμό «ρήγμα», καθώς ένα τέτοιο φαινόμενο βρίσκεται αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων κακεντρεχών και αποτελεί μόνο κρυφή ελπίδα όσων επιθυμούν τη διάλυση της ενότητας της δημοτικής αρχής. Έπειτα θα ήθελα να αναφέρω πως σε μια δημοτική ομάδα, όπως η δική μας, η έκφραση διαφορετικών αντιλήψεων σε ένα θέμα είναι όχι μόνο δημοκρατική, αλλά και θεμιτή, καθώς η διαπραγμάτευση πολλών απόψεων και έστω αντικρουόμενων οδηγεί στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση των προβλημάτων του δήμου μας, ενώ η φίμωση του διαφορετικού και του αντίλογου μας κατευθύνει σε άλλα παρωχημένα πολιτικά ήθη. Ακολούθως, δε θα μπορούσα να υιοθετήσω τον υπαινιγμό του δημοσιεύματος ότι οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι είχαν έμμισθες θέσεις και τώρα που έχουν αντικατασταθεί, επιθυμούν να διαφοροποιούνται και να αποτελούν απλά πνεύμα αντιλογίας, καθώς το ήθος τους δεν τους επιτρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο επί χρήμασι, αλλά τους υπαγορεύει να εργάζονται σθεναρά για τα κοινά αμισθί και από όποια θέση δύνανται.Τέλος, έκπληξη μου προκαλεί το γεγονός ότι ο συντάκτης ανακάλυψε μετά από τρία χρόνια θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σερακιώτης είναι εξ αγχιστείας συγγενής του δημάρχου, ξεχνώντας ότι και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποτελούν συγγενικά του πρόσωπα, αλλά στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας σημειώσω ότι η εμπλοκή από μέρους σας των εξ αίματος διαπροσωπικών σχέσεων με την διοίκηση του δήμου είναι σαφώς ανεπιτυχής.Κύριε διευθυντά της εφημερίδας Αιχμή όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να διαστρεβλώνουν τα πράγματα και να διατηρούν την κρυφή ελπίδα της διάσπασης της δημοτικής ομάδας που αποτελεί την πλειοψηφία του δήμου, αυταπατώνται και προσδοκούμε οι δημοτικές εκλογές του 2010 να τους διαψεύσουν οικτρά.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝΑΝΤΩΝΙΟΣ Ι. ΑΛΕΤΡΑΣ

Σχόλιο της εφημερίδας
Ο κ. Αλετράς μιλά για υποθέσεις στο σχόλιο, όμως κάθε άλλο παρά υποθέσεις είναι, αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Το «ρήγμα» δε, είναι κάτι που συνηθίζεται να γράφεται όταν παρατηρούνται φαινόμενα σαν και αυτά που υπάρχουν στο συνδυασμό του τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή να μην ψηφίζονται θέματα και να αφήνονται διάφορα υπονοούμενα για την λειτουργία της ΔΕΥΑΟ. Αν θέλει ο δήμαρχος ας απαντήσει δημόσια στα υπονοούμενα, εκτός και αν δεν το επιθυμεί για λόγους ισορροπιών ενόψει του 2010. Από την απάντησή του παρατηρούμε όμως και το εξής: Ο κ. Αλετράς θέλει να υποβαθμίσει το γεγονός αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στους «αντάρτες» προχωρώντας από τα καταγραφόμενα γεγονότα του σχόλιου σε συμπεράσματα όπως «οι δημοτικοί σύμβουλοι που αντικαθίστανται δεν επιθυμούν να διαφοροποιούνται και να αποτελούν πνεύμα αντιλογίας καθώς το ήθος τους δεν τους επιτρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο επί χρήμασι, αλλά τους υπαγορεύει να εργάζονται σθεναρά για τα κοινά αμισθί και από όποια θέση δύνανται». Μήπως αυτό είναι σπόντα για τους διαφοροποιηθέντες κύριε δήμαρχε;Τέλος, απορούμε γιατί ο δήμαρχος εξανίσταται που γράφουμε πως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ είναι συγγενής του. Είναι ψευδές αυτό; Αρνείται ότι δημοτικοί του σύμβουλοι επικαλούνται την συγγένεια που υπάρχει ως αιτία διατήρησης του ίδιου προσώπου στη θέση του προέδρου; Αρνείται ότι άλλος συγγενής του (και μάλιστα πιο κοντινός) είναι ένας από αυτούς που δύο φορές είπαν «όχι» στο θέμα της δανειοδότησης της επιχείρησης;Κάνει κακό στο δημόσιο βίο όταν προσπαθούν κάποιοι να ανακαλύπτουν «υποβολείς» πίσω από κάθε δημοσίευμα. Εάν ενοχλούνται από την δημοσιότητα που δίνεται σε τέτοια σοβαρά θέματα είναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους. Ο Τύπος έχει ως αποστολή να καταγράφει και να σχολιάζει οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή του. Αυτή είναι και η ουσία της δημοκρατίας, την οποία και επικαλείται ο δήμαρχος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πρόσφατες καταψηφίσεις του εν λόγω θέματος.
Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: