Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Αφού εκδόθηκαν οι άδειες υπέβαλε την παραίτησή του ο κ.Φορτσάκης

Την παραίτησή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου των Κολεγίων υπέβαλε ο πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Θ. Φορτσάκης. Το υπουργείο Παιδείας πριν από είκοσι ημέρες παραχώρησε άδειες ιδρύσεως σε 33 κολέγια και ως τα τέλη του Αυγούστου η Επιτροπή, της οποίας ήταν μέλος ο κ. Φορτσάκης, θα πρέπει να εκδώσει και....
τις άδειες λειτουργίας που είναι απαραίτητες για να αρχίσει το σπουδαστικό έτος.
Η επιστολή όμως παραίτησης του καθηγητή της Νομικής προκάλεσε αίσθηση, καθώς δηλώνει ότι από τον Οκτώβριο του 2008, οπότε και διορίστηκε μέλος της Επιτροπής, ως και χθες κλήθηκε να συμμετάσχει «μόνο σε μία άτυπη συνεδρίαση, την 14η Ιουλίου του 2009». Με έκπληξη τονίζει «πληροφορούμαι ότι η Επιτροπή συνεδρίασε άτυπα πολλές φορές τόσο πριν όσο και μετά, χωρίς δική μου ενημέρωση».
Οπως προσθέτει «κατά τη μοναδική συνεδρίαση που έλαβα μέρος ρώτησα αν πράγματι, όπως ανέγραφε από τότε ο ημερήσιος Τύπος, είχαν εκδοθεί άδειες ιδρύσεως κολεγίων, πράγμα που η προϊσταμένη του τμήματος κολεγίων και μέλος της Επιτροπής κυρία Πλέσσα-Παπαδά αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μας πληροφόρησε ότι εκκρεμούσαν 39 αιτήσεις και ότι θα έπρεπε η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος Αυγούστου». Και ο κ. Φορτσάκης προσθέτει: «Σε παρατήρησή μου ότι αυτό χρονικά δεν μπορούσε να επιτευχθεί μου αντιτάχθηκε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο τα προγράμματα σπουδών των υποψηφίων με συνεργασία δικαιόχρησης με εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να εφαρμοστούν ως έχουν. Δηλαδή η επιτροπή να περιοριστεί σε κτιριακό και λοιπό τεχνικό έλεγχο».
Απευθυνόμενος στον κ. Σπηλιωτόπουλο ο καθηγητής της Νομικής δηλώνει ότι οι θέσεις του «δεν απορρέουν από πρόθεση ή διάθεση ιδεοπολιτικής αντιπαράθεσης. (...) Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι επιτέλους στον βωμό του χρήματος δεν επιτρέπεται να θυσιάζονται τα πάντα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.
ΠΗΓΗ:troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: