Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

Δεν κολακεύουν καθόλου το Δήμο Οινιάδων οι επιδόσεις του στην απορρόφηση κονδυλίων από το πρόγραμμα Θησέας κατά την χρονική περίοδο 2005 – 2009. Οι τρεις πρώτες θέσεις σε απορροφητικότητας ανήκουν στο Δήμο Παραβόλας, το Δήμο Θεστιαίων και το Δήμο Αιτωλικού, με ποσοστά 84,19%, 83,57% και 82,18% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την κατανομή πόρων του Υπ. Εσωτερικών και βάση των συγκεντρωτικών στοιχείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην τελευταία θέση του πίνακα βρίσκεται ο Δήμος Αστακού με ποσοστό 19.34% και ακολουθεί στην 28η θέση ο Δήμος Οινιάδων με απορροφητικότητα 31.79%.
Πιο αναλυτικά από τα εγκεκριμένα 3.531.512 € που προοριζόταν για το Δήμο Οινιάδων απορροφήθηκαν μόλις 1.122.792.44 €
Η 28η θέση ανάμεσα στους 29 Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας είναι η χειρότερη θέση που κατείχε ο Δήμος μας μετά την εφαρμογή του Καποδίστρια. Προφανώς θα πρέπει να γίνουν καλύτερες και πιο οργανωμένες προσπάθειες από το δήμαρχο και τα στελέχη του για την απορρόφηση πόρων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να αδιαφορούμε ούτε και για ένα ευρώ.
Παράλληλα δεν παρατηρείται κινητικότητα ούτε σε εντάξεις έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα ικανά να δώσουν την απαιτούμενη ανάπτυξη στον τόπο μας. Αντίθετα, προβλήματα που χρονίζουν εξακολουθούν να μένουν άλυτα όπως το αίτημα της κατασκευής ενός αλιευτικού καταφυγίου από τους αλιείς της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: