Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

TO NEO BMW X1

tο Χ1 δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα 4,5 μέτρα. Θα είναι δηλαδή κατά περίπου 35 εκατοστά κοντύτερο από την Χ3. Θα έχει το ίδιο πάτωμα με την σειρά 3 και κοντύτερο μεταξόνιο. Η εξωτερική εμφάνιση θα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητα της BMW, παράλληλα όμως θα έχει και αρκετές σπορτίβ και δυναμικές πινελιές.



Στόχος της βαυαρικής εταιρίας με την Χ1, είναι:
• Αφενός να προλάβει την Audi, η οποία στην προσεχή 2ετία έχει προαναγγείλει την παρουσίαση του Q3, που θα είναι στην ίδια κατηγορία με το X1.
• Να προσελκύσει ένα πιο νεανικό και κοινό. Γι’ αυτό τον λόγο, εκτός των άλλων, το αυτοκίνητο θα έχει ελκυστική τιμή, αλλά και πλούσιο εξοπλισμό.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται η X1 κάνουν λόγο για εκδόσεις με 4 και 6 κυλίνδρους. Επίσης κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό να δούμε στην Χ1 το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ (που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το γκρουπ PSA) χωρητικότητας 1.6 λ. με απόδοση ανάλογη με αυτήν που«βγάζει» το Mini CooperS (175 ίπποι). Η τετρακίνηση θα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη. Υπό κανονικές συνθήκες η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και , εφόσον το επιβάλουν οι συνθήκες, το σύστημα της τετρακίνησης θα μεταφέρει δύναμη και στους εμπρός τροχούς. Τέλος, η Χ1 θα εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Ενώ στην αυτόματη έκδοση θα υπάρχει ένα καινούργιο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: