Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

Σήμερα Σάββατο και ώρα 9:30 μ.μ αρχίζει το Φεστιβάλ Οινιαδών, χωρίς καμιά ενημέρωση από την πλευρά της ΚΕΠΑΠΟ. Καμιά διαφήμιση καμιά δημοσιοποίηση για τη γνωστοποίηση της παράστασης. Πρώτη φορά στα 22 χρόνια του θεσμού παρατηρείται αυτή η έλλειψη οργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο μας το Αρχαίο Φεστιβάλ είναι το γεγονός του καλοκαιριού και έχει με τα χρόνια κερδίσει πολλούς ένθερμους θεατές από τον τόπο μας αλλά και ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, που σήμερα δυστυχώς δεν θα παραστούν λόγω άγνοιας.
Ενώ η οργάνωση και η σοβαρή επιμέλεια ήταν τα χαρακτηριστικά του περσινού φεστιβάλ, αυτό το καλοκαίρι διαφαίνεται ότι έχει πέσει σημαντικά ο πήχης. Ακόμη και στο blog της Επιχείρησης παρουσιάζονται όλες οι εκδηλώσεις εκτός από αυτές του Αρχαίου Θεάτρου!!!!!!!!! Με κάθε καλή πρόθεση και κολοπροαίρετη κριτική κ. Πρόεδρε πρέπει να οργανωθείς καλύτερα
Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι διαβάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2009, υπάρχει μια προσπάθεια αποκέντρωσης όπως αναφέρει ο πρόεδρος σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ελπίζουμε να πάνε όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις πολύ καλά και η πρώτη παράσταση να είναι η εξαίρεση.
Το σημερινό έργο είναι βασισμένο σε αποσπάσματα από χαμένες τραγωδίες του Ευριπίδη είναι η παράσταση «Ευριπίδου σπαράγματα», που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σήμερα στη πρεμιέρα του φεστιβάλ Οινιαδών στο αρχαίο θέατρο. Ως γνωστόν, σώζονται ακέραια 19 δράματα του μεγάλου τραγικού, αλλά και αρκετά σπαράγματα (αποσπάσματα) από πολλές τραγωδίες του, που δε διασώθηκαν ολόκληρες. Αποφθέγματα, διδάγματα, μέρη διαλόγων, μονολόγων, χορικά, υλικό πλουσιότατο, άκρως ενδιαφέρον, που προσφέρει ερεθίσματα, νύξεις γοητευτικές, παρά τον μη ξεκάθαρο ειρμό τους. Σώζονται εκτεταμένα μέρη από τα έργα: «Υψιπύλη», «Κρήτες», «Ανδρομέδα», «Φαέθων». Υπάρχουν, όμως, και ενδιαφέροντα σπαράγματα από τις τραγωδίες «Τήλεφος», «Οιδίπους» (παραλλαγή του γνωστού μύθου),«Βελλεροφόντης», «Μελανίππη», κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: