Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΑΠΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ψαράδες στο δέλτα του Αχελώου, καταγγέλοντας την αδιαφορία των τοπικών φορέων. Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στις 15/4/2009 από το super B, πήρε δημοσιότητα ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της περιοχής αλλά και εργαζόμενοι υδατοκαλλιεργιτικής μονάδας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά με σημαντικότερο την αδυναμία εξόδου των καϊκιών λόγω του κλεισίματος του διαύλου από την άμμο. Το πρόβλημα αυτό χρονίζει και η μονή βοήθεια που όπως αναφέρουν πως είχαν από το Δήμο και τη Νομαρχία ήταν η παροχή ενός μικρού και παμπάλαιου φορητού σκαπτικού μηχανήματος, που επισκεύασαν με δικά τους έξοδα.
Ο ακατάλληλος δρόμος για την πρόσβαση στην εργασία τους είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Ο δρόμος είναι ακατάλληλος και πολλές φορές μετά από βροχή είναι απροσπέλαστος.
Καθημερινά την περιοχή επισκέπτονται δεκάδες επαγγελματίες ψαράδες και εργαζόμενοι της εταιρείας SAO, όπου πολλές φορές δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν τον τόπο εργασίας τους.
Δυστυχώς για τον τόπο μας δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε σε ανθρώπους που επενδύουν στην περιοχή μας. Σε πάνω από 120 άτομα δίνει εργασία η συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς καμιά συνδρομή συμπαράστασης από το Δήμο μας. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στα όρια του Δήμου και δεν είμαστε σε θέση να τους παρέχουμε τουλάχιστον την ασφαλή τους πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.
Η απάντηση του Δημάρχου σε ερώτηση της δημοσιογράφου ήταν ότι έχει ασχοληθεί ο Νομάρχης, και του Νομαρχη ότι έχει στείλει επιστολή στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Σας θυμίζει κάτι; Το γνωστό δεν φταίω εγώ, ο άλλος.
Ούτε κουβέντα για αλιευτικό καταφύγιο που τόσοι Δήμοι ανά την Ελλάδα και Νομαρχίες κατόρθωσαν να φτιάξουν.
Το θέμα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Εμείς θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε με ανάλογες αναρτήσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια: